Divjačinski golaž v cigančku

Na morju smo si privoščili tudi kuhanje v cigančku. To je viseča posoda podobna vedru, kjer se kuha vsebina nad ognjem. To kar povzroča začetnikom največ preglavic je, da se vzdržuje temperatura oziroma aktivnost ognja ves čas. Če naložiš preveč drv, potem vre kot pobesnel pes, če pa pozabiš naložit, pa se nič ne kuha… Tako da je srednja mera debata izkušenj kuharja.

Ne bom se pritoževala, okus jedi je bil izjemen, občutek, ko ga pripravljaš pa tudi.

Pri kuhanju nas je sodelovalo kar trije, kuhinjska pomočnica, nadzorna kuharica in kuhar.

Sestavine za 8 oseb:

  • 2 kg mešane divjačine
  • 2 kg čebule
  • 5 krompirjev
  • Olje
  • rdeča mleta sladka paprika
  • brinove jagode
  • sol, poper

Priprava:

  1. Sesekljaš čebulo na drobno in jo pražiš toliko časa, da je čisto mehka. Dodaj sladko mleto papriko.
  2. Dodaj vso meso in ga tenstaj 30 minut. Če zmanjka tekočine, dodaj kozarec vode ali vina.
  3. Nato zalij z 2 litroma vode, nareži krompir in kuhaj počasi dobro uro. Dodaj brinove jagode.
  4. Na koncu posoli in popraj.
  5. Za prilogo skuhaj testenine.

Če si ljubiteljica vina, lahko golažu dodaš deci vina med praženjem mesa, ki naj bo kakovostno. Vino je bolj za okus, ki ga boš okusila na krožniku, alkohol bo izparel.

Testenine lahko skuhaš v golažu, vendar čisto na koncu, da se ne bodo razkuhale.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑