Nataša iz Ceneta Štuparja me vedno pripravi, da poiščem kaj novega za kuharsko zgodbo. Lani sem scoprala mufine z rdečim zeljem, zdaj pa sem zelje nadevala v vlečeno testo. Enostavno pa kar začnimo.
Sestavine:
- 🥄500 g vlečenega testa
- 🥄1/2 glave rdečega zelja
- 🥄sol, kumina
- 🥄olje
Priprava:
- Zelje naribaš na tanko in ga posoliš. Naj odstoji 15 minut. Potem dodaš kumino.
- Vlečeno testo premaži z oljem. Na prvo tretjino razporedi zelje in ga zavij v zvitek. Če imaš debelo testo, je dovolj ena plast. Sicer naolij dve plati in nato nadevaj z zeljem.
- Zvitke razporedi v pekač in jih premaži z oljem.
- Peci v ogreti pečici na 200 stopinj 25 minut.
- Ko je pečeno, prelij zavitke z 1 dl vode in pusti v pečici 10 minut.
Topel ali hladen? Kaj imaš rajši?
Naj ti tekne! 😊
Dodaj odgovor