Zavitek z rdečim zeljem

Nataša iz Ceneta Štuparja me vedno pripravi, da poiščem kaj novega za kuharsko zgodbo. Lani sem scoprala mufine z rdečim zeljem, zdaj pa sem zelje nadevala v vlečeno testo. Enostavno pa kar začnimo.

Sestavine:

  • 🥄500 g vlečenega testa
  • 🥄1/2 glave rdečega zelja
  • 🥄sol, kumina
  • 🥄olje

Priprava:

  1. Zelje naribaš na tanko in ga posoliš. Naj odstoji 15 minut. Potem dodaš kumino.
  2. Vlečeno testo premaži z oljem. Na prvo tretjino razporedi zelje in ga zavij v zvitek. Če imaš debelo testo, je dovolj ena plast. Sicer naolij dve plati in nato nadevaj z zeljem.
  3. Zvitke razporedi v pekač in jih premaži z oljem.
  4. Peci v ogreti pečici na 200 stopinj 25 minut.
  5. Ko je pečeno, prelij zavitke z 1 dl vode in pusti v pečici 10 minut.

Topel ali hladen? Kaj imaš rajši?

Naj ti tekne! 😊

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑