Brskala sem po blogu in ugotovila, da še nisem delila z vami mojo skrivnost za odlično testo za pico.
Na Odprti kuhinji sem našla res čuden recept o pravi Italijanski pici. Vseboval je 1 g kvasa na kilo moke.
Meni se je vseeno zdelo premalo, mi je bilo pa všeč, da testo nima okusa po kvasu. Tako sem razvila svojo verzijo recepta, ki je mojim doma res všeč.
Testo je res okusno, če ga pripravljaš en dan prej. Če pečem pico v soboto ob 13.00 pripravim testo v petek zvečer.
Pustim ga počivati v hladilniku vse do 10.00 v soboto. Takrat ga vzamem ven, da se ogreje in potem ga razdelim na 4 večje kroglice in pustim vzhajati 30 minut.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica
Sestavine:
- 800 g moke tip 500
- 3 g kvasa (svežega) ali 2 g suhega
- 400 g vode
- 1 žlica kvasa za kvasni nastavek
- sol
- olje
Priprava:
- Vso moko streseš v posodo. Narediš jamico in vanjo daš kvas in toplo vodo in sladkor. Pustiš vzhajati 30 minut ali toliko časa, da vidiš, da so se kvasovke aktivirale.
- Dolijem ostalo moko, sol in 3 žlice olivnega olja ter zmešam.
- Zdaj pokrijem posodo s folijo in jo dam čez noč v hladilnik.
To je vsa umetnost. Nič zahtevnega. Belo moko lahko po želji zamenjaš s polnozrnato, pirino, črno. Ampak meni je pica z belo moko res najboljša. No, tudi mešano polnozrnata in bela je ok.