Turški Pide

Turški Pide. Le kaj je to za ena jed, sem se spraševala, ko mi jo je omenila prijateljica. No, iskreno povedano, to je kot pica, ki ima posebno čolničku podobno obliko in za nadev se lahko pripravi sir, skuta, jajce ali pa mesna različica mleto jagnječje meso.

Recept za pico najdeš tukaj. Meni je okus testa boljši, če čez noč prenoči v hladilniku.

Kako oblikovati tole čolničku podobno obliko pa tudi ni zahtevno. Poglej si korake tu spodaj.

Testo mora biti tanko oblikovano. Lahko ga zvaljaš v kroglo, robove zaviješ in narediš na sredi luknjo za nadev.

Pečica mora biti na največji temperaturi vsaj 30 minut. Pečeš na 250 stopinj, nato pa znižaš na 200, če zapečeš še jajce.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Nadev:

  • 100 g skute
  • 2 žlice kisle smetane
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g naribanega sira (Trapist, Edamec,…)
  • 1 jajce

Priprava:

  1. Vzhajano testo, oblikovano v kroglico, sploščiš z rokami ali ga razvaljaš z valjarjem na 0.5 cm debelo.
  2. Robove zavihaš, konce pa zviješ, da dobiš čolničku podobno obliko.
  3. Sredino napolniš z nadevom po izbiri.
  4. Pečeš v pečici 4 minute. Vzameš ven in dodaš še jajce.
  5. Vrneš v pečico za 3 minute na 200 stopinj.

Dober tek! 😜😋

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑