Ješprenj v rižoti

To je jed, ki je podobna rižoti. Le da namesto riža skuhamo ješprenj.

Ješprenj je žitarica, ki ima nenasičene maščobne kisline, ogromno vitamina B in E. Priporočam ti uživanje ješprena, če imaš holesterol, saj ga uspešno znižuje. Dobro nasiti.

Tradicionalno se ga pripravlja s suhim mesom, zelenjavo in je res okusna jed na žlico. Edina slabost tega žita je, čas potreben za kuhanje. Predlagam, da ga skuhaš v naprej. Čas, ki je potreben, da se ješprenj skuha, je vsaj 40 minut. Jaz ga med kuhanjem kar poskusim, ali je že kuhan.

Sestavine:

  • 300 g kuhanega ješprena
  • 1 čebula
  • 100 g graha ( zamrznjenega)
  • meso, ki je ostalo od kosila (piščanec, govedina)
  • Petršilj, kumina, lovorjev list
  • Olivno olje
  • Sol

Priprava:

  1. Skuhaj ješprenj, do konca.
  2. Sesekljaš čebulo na drobno in jo pražiš na olivnem olju.
  3. Dodaš grah in zaliješ z vodo toliko, da pokriješ vse sestavine.
  4. Dodaš vse začimbe.
  5. Kuhaš 30 minut, da voda spovre.
  6. Če imaš meso že kuhano, da dodaš 10 minut pred koncem kuhanja. Če pa ga ne ješ, ga lahko tudi izpustiš.
  7. Ko ga postrežeš, ga lahko popestriš z naribanim parmezanom. Zraven se super poda zeljna solata ali radič.

0 thoughts on “Ješprenj v rižoti

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑