Pehtranova osja gnezda

Rada pripravljam kvašeno testo in njihove okusne jedi. Ta osja gnezda so v bistvu majhni pečeni štruklji. V mojem primeru sem uporabila nadev s skuto in pehtranom, lahko pa jih napolniš tudi z lešniki, orehi, marmelado, rižem, bučo, makom, čebulo in še marsičem.

Moja verzija testa vsebuje malo kvasa in počiva čez noč v hladilniku. Vseeno lahko uporabiš toliko kvasa in počakaš, da testo vzhaja. Lahko pa količino povečaš in ti bo hitreje vzhajalo. Naj ti bo vodilo, da se volumen testa podvoji.

Preveri ta recept za osja gnezda tu spodaj.

Testo

  • 250 g bele moke
  • 3 g svežega kvasa
  • 100 g sladkorja
  • 2 rumenjaka
  • 100 g masla
  • 2 dl mleka
  • 1 vanilij sladkor
  • 1 zamašek ruma

Nadev:

  • 250 g skute
  • 1 jajce
  • 1 vanilij sladkor
  • 100 g sladkorja
  • 50 g zdroba
  • 2 pesti suhega ali svežega pehtrana

Priprava:

  • Vso moko streseš v posodo in naredim luknjico za kvasni nastavek (mleko, sladkor, kvas). Pustiš vzhajati 20 minut.
  • Zdaj v testo dodaš vse ostale sestavine, ostalo mleko, sladkor, vanilij sladkor, maslo, jajca in rum. Zamesi testo in ga pusti, da vzhaja. Jaz ga dam v hladilnik in ga obdelalam naslednji dan.
  • Testo vzamem iz hladilnika in ga pustim na pultu toliko, da se ogreje.
  • Med tem pripravim nadev.
  • Testo razvaljaj na 1-2 cm debelo in namaži z nadevom. Čez posuj pehtran.
  • Sledi še rolanje testa v rolado.
  • Razreži na manjše kose, 2 -3 cm, in jih razporedi v pekač. Namaži z jajcem inv pečico z njimi.
  • V ogreti pečici pečem na 200 stopinj, 25 minut.

Če želiš, da testo hitreje vzhaja namesto 3 g svežega kvasa dodaj 20 g svežega kvasa ali 1 vrečko suhega kvasa.

Vzhajanje v hladilniku je počasnejše, osja gnezda pa so okusnejša in imajo manj okusa po kvasu.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑