Moja izmišljena jed je nastala na potovanju v Beograd.
Sprehajali smo se po ulici v Beogradu in zagledam kiosk, ko starejša gospa prodaja testenine. Vse domače. Za juho, njoke, raviole, testenine za lazanjo, pečene testenine za lazanjo in še marsikaj.
Soprog je takoj opazil, da ima gospa nekaj podobno mlincem, le da je pečeno. Povedala je, da se to uporablja za lazanjo.
Vzela sem eno pakiranje 1 kg in odnesla domov, da preizkusim to lazanjo. Tako je nastala ta krasna jed, ki je po moje podobna mehiškemu nadevu s tuno, da pa nasiti, sem ji dodala pečene lazanjine testenine.
Sestavine:
- 1 čebula
- 1-2 stroka česna
- 300 g rdečega fižola
- 1 pločevinka pelatov
- 160 g tune
- 200 g narezane bučke
- petršilj ali koriander
- velika žlica mlete kumine in sol pi okusu
- 500 g testenin za 4 jedce
Priprava:
- Sesekljaš čebulo in jo popražiš na olivnem olju, da zadiši.
- Dodaš bučko in spet malo podušiš, kako minuto.
- Zdaj vliješ cele pelate in kuhaš, da zavre.
- Dodaj še kuhan fižol, tuno, začimbe, česen sesekljan in kuhaj 10 minut na srednjii temperaturi.
- Čisto na koncu dodaj testenine za lazanjo. Če imaš take kot jaz, so v 3 minutah kuhane. Sicer jih kuhaj, kot je v navodilih.
- Popestriš jih lahko z ribanim kozjim sirom, parmezanom ali kislo smetano.
Namesto pečenih testenin za lazanjo lahko uporabiš navadne lazanjine testenine (sveže ali suhe) ali makarone.
Lahko pa je to nadev za mehiške tortilije.
Želim ti dober tek! 💃💃💃💃