Ruske skutine palačinke, sirniki

Na idejo za sirnike sem naletela, ko sem zašla na stran o potovanju po Rusiji. Najprej sem našla ruske piroške, takoj za njimi pa še te skutne palačinke.

Ime sirnik je jed dobila po siru, skuti, kot jo imenujejo Rusi. Pripravljajo jo gospodinje po celi Rusiji. Otroci jo obožujejo! Presenetilo me je, da so poznane tudi v okoliških državah kot je Afganistan, Romunija Ukrajina in še kje. Ja, vidiš, povsod, kjer so krave in mleko. Kaj ni to preprosto?

Preprosta za pripravo pa je tudi jed, tu spodaj ti podajam recept in navodila za pripravo.

Sestavine:

  • 300 g puste skute
  • 1 jajce
  • 1 žlica sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 1/2 pecilnega praška
  • 2 žlici moke

Priprava:

  1. Vse sestavine zmešaj skupaj.
  2. Pripravi si moko v krožnik. Eno ali dve jušni žlici.
  3. Z žlico zajameš skutno maso in jo povaljaš v moki.
  4. Z žlico prenesi pomokan cmok na krožnik in ga splošči za prst debelo palačinko. Tako oblikuješ ostale palačinke.
  5. V ponvi segrej olje, kot za palačinke in speci sirnike na obeh straneh.
  6. Za nadev pripravi marmelado, kislo smetano, med ali sveže sadje.

Da se ne bodo palačinke prijemale krožnika, ko jih oblikuješ, predlagam, da krožnik pomokaš.

Ula Hribar Babinski

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑