Svilnata Nizozemska jabolčna pita

Klasična jabolčna pita ali Nizozemska? Kaj izbrati in zakaj?

Če imaš rada, da se jabolka čutijo cela, rahlo pokuhana, na vrhu pa izgled drobljenca, je ta recept zate.

Sestavine za testo:

  • 200 g moke
  • 100 g masla
  • 1 jajce
  • 1 zavitek vanilij sladkorja
  • ščep soli

Vse sestavine ročno premešam pregneti in naredi kroglo. Ovij v živilsko folijo in naj počiva testo kako uro v hladilniku.

Sestavine za nadev:

  • 6 manjših jabolk
  • 1 vanilij sladkor
  • cimet
  • 2 žlici moke
  1. Jabolka olupi, izreži sredico in nareži na kockice.
  2. Posuj z mletim cimetom, vanilij sladkorjem in moko.
  3. Zmešaj sestavine.

Sestavine za drobljenec:

  • 50 g masla
  • 3 žlice sladkorja
  • 4 žlice moke
  1. Testo vzemi iz hladilnika in ga razvaljaj na 2 milimetra tanko okroglo obliko.
  2. Nadevaj s pripravljenim nadevom.
  3. Pripravi za drobljenec za posip.
  4. Peci na 200 stopinj 20-25 minut.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑