Ribe v pečici z zelenjavo

Tale morska pojedina mi bo ostala v spominu do konca mojega življenja. 😍

No, začne se nekaj let pred tem….Prijateljica mi je razlagala, kako se je približeval čas poroda njenega sina. Vedela je, da je lahko porod dolg, zato se je pred tem dobro napokala in dobila popadke in rodila.

Ko mi je razlagala to zgodbo, mi je bilo zares smešno, da se ženska pripravi na porod tako, da se naje, če bo slučajno dolgo trajalo. 🤓 Da le ne bo stradala v bolečinah. 🤣🤣🤣

No, pa se zarečenega kruha največ poje. Približeval se je čas poroda mojega sina. Mama mi je starejšega otroka odpeljala v varstvo, da bi se spočila. V skrinji sem imela veliko malih morskih rib, ki jih je nalovil moj oče na morju s prijatelji. In čas je bil, da bi jih pojedli. Pripravila sem jih po tem receptu. Hrane je bilo res veliko in kot varčna gospodinja, sem želela, da se posoda sprazni. Moj ljubi soprog je moral pojesti vse v posodi, in tudi sebe nisem šparala. Posode so bile prazne, krožniki polni ribjih kosti, želodec pa polen, da bi skoraj počil…🤣

Zgodba pa se je zaključila ob 21.25, ko sem rodila. Kot bi čutila, da se moram okrepčati, preden se podam na res naporno pot. 😂 Ampak morda je črevo sprožilo popadke…🤔🤣

Sestavine:

  • 1 kg očiščenih morskih rib
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 3 korenčki
  • 2 stroka česna
  • vegeta
  • olivno olje

Priprava:

Ribe očistiš lusk in drobovine. Opereš in so pripravljene.

Zdaj pripravim zelenjavo. Operem, olupim in narežem krompir po dolgem, korenček narežeš kolobarje, čebulo pa na četrtine. Česen samo olupim.

Zelenjavo zložim na dno pekača, jo posolim z vegeto in polijem z olivnim oljem. Ročno premešam in čez položim ribe eno poleg druge.

Pekač pokrijem z aluminijasto folijo in pečem v ogreti pečici na 200 stopinj približno 40 minut, da se krompir speče.

Ko je pečeno, vzameš iz pečice in kosilo je pripravljeno. Pripravi še motovilec za solato in rdeče vino. Refošk na primer.

Uživaj v okusih morja.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑