Višnjeva torta

Torta za Gabrijelov rojstni dan. Želel si je torto z višnjami in s čokoladnimi prelivom in z zelenim pisipom.

Za nadev sem uporabila maskarpone in sladko smetano. Za čokoladno kremo pa švicarsko masleno kremo.

Sestavine za testo:

  • 6 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 50 ml olja
  • 60 g koruznega škroba
  • 30 g kakava v prahu
  • 160 g moke
  • 1 pecilni prašek

Biskvit pripravim tako, da ločim beljake in rumenjake. Najprej stepem beljake s sladkorjem in nato dodam rumenjake. Dodam še olje.

Zdaj skupaj dodam še moko, koruzni škrob, pecilni prašek in kakav v prahu.

Model obližim s peki papirjem in pečem 25-30 minut na 180 stopinj.

Ko je biskvit pečen, ga vzamem iz pekača in obrnem z zgornjim delom na vzdol. Šele ohlajen biskvit razrežem na tri plasti.

Nadev:

  • Kozarec vloženih višenj
  • 750 g mascarcpone sira
  • 500 g sladke smetane za stepanje

Maskarpone sir in smetano stepaš. Dodaš kakšno žlico sladkorja.

Vsako plast namočiš s sokom od višenj. Polovico višenj razporediš na prvi biskvit in premažeš s smetano. Pokriješ z drugim biskvitom, namočiš s sokom, napolniš z višnjami in premažeš s smetano.

Zadnjega samo namočiš s sokom in premažeš z marmelado. Naj odstoji par ur v hladilniku, da se torta uleži.

Švicarska maslena krema za obliv:

  • 3 beljaki
  • 100 g sladkorja
  • 250 g masla
Švicarska maslena krema

Okraski niso bili potrebni. Čez čokoladno kremo sem posula le še zelen posip za travo in svečke.

Torta je zelo sočna, biskvit pa rahel in voljen za obdelavo.

Naj ta tortica popestri tudi tvoj rojstni dan. Čestitam! 🎉🎈🎂

One thought on “Višnjeva torta

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑