Čokoladna torta, da te kap

Ta tortica je moj kuharski presežek. V kuhinji preživim vsaj eno tretjino dneva. Raziskujem okuse, jedi, tehnike je pa ena zadeva, ki jo pa po navadi zaobidem. To je lepota. 🤩💅💃📿

Kadar ìščem navdih posebej za sladice, vem, da morajo lepo izgledati. Seveda, saj jemo z očmi! 🤓

To kar me po navadi preganjo so moji otroci, ko nekdo prileti iz kakega vogala in zahteva svojo pozornost. AAAAJJJJJAAAAJJJ! In se zadevo rešila tako, da sem se okraševanja lotila zvečer, ko so zaspali. Joj, in res je uspela tako lepo, da jo samo gledaš. Wiiiii!

Biskvit se spekla tako, kot po navadi, en dan prej. Tu je recept. Torta je bila pravokotna, da jo je lahko jedlo več jedcev. Vzela sem pekač velikosti 25 x 37 cm, biskvit preračunan na 11 jajc.

Za nadev sem uporabila maline, ki sem jih skuhala in dodala želatino.

  • 500 g malin
  • 1 dl vode
  • 7 lističev želatine

Ampak jaz sem moje maline pripravljala tako na palec (ne po tem receptu). Ulilo se mi je več vode in se mi zmes nikakor ni zgostila. Mirila sem se, saj bo, do večera bo želatina trda. Pa ni bila! 😡

Nato sem se lotila maslene kreme. Spet nova polomija! 🙈Ker sem vzela več jajc kot po navadi, bi mogla mešati dlje. Pa nisem! Zato ti priporočam, da za masleno kremo s kakavom vzameš ta recept. No, na koncu sem le zvozila in popravila napako. 🤓

Nisem se mogla odločit, kako naj pripravim čokoladno kremo za čez maline in na koncu pristala na maskarpone s čokolado in sladko smetano.

  • 750 g maskarpone sira
  • 250 dl sladke smetane
  • 200 g stopljene čokolade

V zamrzovalniku imam goro beljakov. Razbijala sem si glavo, kaj lahko naredim z njimi in na koncu sem pripravila beljakove in malinine penice.

Penice

Dopoldne sem biskvit obrezala in iz ostankov pripravila čokoladne in Prešernove kroglice. Hmmm, kako je to popestrilo mojo tortico!😛

Zvečer so otroci šli spat, jaz pa na delo! 🤠🤠🤠Najprej sem namočila biskvite z mlekom in sokom pomaranče. Kar dobro in lahko bi še, saj je bil biskvit le enkrat prerezan in debel. Potem sem dodala plast strjenih malin 😜, maskarponejevo čokoladno kremo 🍫in še en biskvit če. Premazala sem torto s čokoladno švicarsko masleno kremo. In za lep look 💅 še vse pripravljene čokoladne in beljakove dodatke. In nastala je torta, da te kap!

Ko sem dodala zadnjo dekoracijo, sem si rekla: “Zdaj sem pa re ponosna na svojo lepo tortico! In tako je bila vesela moja sestra in vsi ostali povabljenci!

Na mojo tortico, da te kap! Se strinjaš?

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑