Pred vrati je zopet peka tort. Če iščeš kremo, ki se na vročini ne stopi in je enako dobra kot hladna, ti priporočam švicarsko masleno kremo. Ima čudovit okus in je svilnatega uzgleda. Že ko pomislim nanjo, se ni pocedijo sline! Pa poglejva, kako jo pripravim.
Potrebni pripomočki: zmogljiv mešalnik, kozica, posoda, termometer za merjenje temperature hrane
Sestavine:
- 3 beljaki
- 150 g sladkorja
- 200 g masla sobne temperature
Priprava:
- Beljake in sladkor stopi v vodni kopeli. Ves čas mešaj z lopatko in preverjaj temperaturo.
- Zmes odstavi iz ognja, ko doseže temperaturo 60 stopinj.
- Vklopi mešalnik in mešaj natanko 10 minut na največji hitrosti.
- Počakaj 1 uro, da se ohladi na sobno temperaturo.
- Potem po kockah dodaj maslo, da se se lepo vgnete v kremo.
- Po želji dodaj barvilo, aromo ali kakav.
- Krema lahko stoji zunaj, preden jo uporabiš ali jo shrani v hladilnik. v hladilniku se bo zelo strdila.