Švicarska maslena krema

Pred vrati je zopet peka tort. Če iščeš kremo, ki se na vročini ne stopi in je enako dobra kot hladna, ti priporočam švicarsko masleno kremo. Ima čudovit okus in je svilnatega uzgleda. Že ko pomislim nanjo, se ni pocedijo sline! Pa poglejva, kako jo pripravim.

Potrebni pripomočki: zmogljiv mešalnik, kozica, posoda, termometer za merjenje temperature hrane

Sestavine:

  • 3 beljaki
  • 150 g sladkorja
  • 200 g masla sobne temperature

Priprava:

  1. Beljake in sladkor stopi v vodni kopeli. Ves čas mešaj z lopatko in preverjaj temperaturo.
  2. Zmes odstavi iz ognja, ko doseže temperaturo 60 stopinj.
  3. Vklopi mešalnik in mešaj natanko 10 minut na največji hitrosti.
  4. Počakaj 1 uro, da se ohladi na sobno temperaturo.
  5. Potem po kockah dodaj maslo, da se se lepo vgnete v kremo.
  6. Po želji dodaj barvilo, aromo ali kakav.
  7. Krema lahko stoji zunaj, preden jo uporabiš ali jo shrani v hladilnik. v hladilniku se bo zelo strdila.

One thought on “Švicarska maslena krema

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑