Jagodna torta kot porušen grad

Letos pa fantom kar ne zmanjka želja po praznovanju s torto porušenega gradu. Aprila sem Jakubu naredila pravokotno torto gradz, maja pa Teodorju okroglega. Skrinja je bila polna zmrznjenih beljakov, zato je bil biskvit iz pol jajc.

Slavljenec ima rojstni dan pozimi, vendar ga je letos praznoval kar spomladi. Zimski lock out je zamaknil tudi naše praznovanje.

Teodor ima rad srednji vek, dinozavre, viteze in pišasti in v tem duhu je praznoval v Gradu Khiselstein v Gorenjskem muzeju v Kranju. Gosti so streljali z lokom, se lovili, dekleta so bila oblečena v princese, fantje v viteze in imeli so polne koše sulic in čisto prave loke.

Torta ni bila poseben izziv, so pa izziv dekoracija, ki mi jo naročijo slavljenci. 😎 In tukaj ne smem zgrešiti. Dekoracija mora biti popolna. No, tudi tokrat mi je uspela. Pohvalil jo je slavljenec.

Zdaj pa k prioravi torte, sestavine in postopek. Okraski so poljubni. Jaz sem uporabila napolitanke za obzidje, kinder boueno za topove in čokoladne kroglice za bombe.

Sestavine:

Priprava:

  1. Beljake stepi v trd sneg. Dodaj sladkor in vanilij sladkor in žlico kisa.
  2. Na koncu dodaj še olje.
  3. Moko, prašek in škrob ročno vmešaj v testo.
  4. Speci biskvit v ogreti pečici na 150 stopinj 40 minut.
  5. Ohladi ga.
  6. Pripravi vanilijevo in masleno kremo.
  7. Nareži jagode.
  8. Razpolivi biskvit na pol in ga nadevaj z jagodami in vanilijevo kremo. Drugo plast premaži z marmelado in premaži masleno čokoladno kremo.
  9. Okrasi po želji.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑