Prvič sem jo naredila… se ne spomnim več kdaj. Všeč mi je bil okus biskvita. Krema ni posebnega ampak prepričal me je enostaven okus in dejstvo, da uporabljam ajdovo moko za torto. Drugič sem jo naredila zato, ker smo se zaradi zdravja izogibali glutenu. Nihče ni imel pripomb. In tako je ostala v zvezku z mojimi najljubšimi recepti. Ajdova torta s kislo smetano.
Za rahel biskvit ti priporočam, da v testo vliješ 0,5 dl olja.
Ne sprašuj, če je lahko sladka smetana. V biskvitu NE. Tu moraš dati kislo smetano in brez sladkorja. Okus kisle smetane dopolni marmelada in je popolnoma dovolj, da se okusi med seboj povežejo. Mmmmm.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤
Sestavine za premer pekača 24 cm:
- 6 jajc
- 100 g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- Cimet
- Ščep soli
- 150 g ajdove moke
- 2 žlici koruznega škroba
- 1/2 vrečke pecilnega praška ali vinskega kamna
- 200 g kisle smetane
- Marelična marmelada
- 50 g čokolade za obliv
- 20 g sladke smetane
Priprava:
- Loči beljake in rumenjake.
- Stepi beljake in dodaj sladkor ter vanilij sladkor.
- Dodaj rumenjake.
- Prioravi moko, pecilni prašek, začimbe in nežno vmešaj v maso.
- Pripravi pekač in ga obloži s peki papirjem. Vlij testo v model in peci 45 minut na 160 stopinj.
- Biskvit ohladi in ga prereži.
- Namaži z marmelado, nato s kislo smetano.
- Pripravi ganaš. Čokolado prelij s smetano in stopi nad paro.
- Zgornjo plast biskvita premaži z marmelado in nato čez prelij ganaš.
- Okrasi po okusu.