Vanilijeva slaščičarska krema

Danes smo imele delavnico o Pavlovi torti. Ker se pecivo peče kar slabo uro, smo vmes imele čas in raziskovale svet slaščičarskih krem.

Če uporabimo beljake, kaj naj naredimo z rumenjaki? Ja, vanilijevo kremo. Uporabna je za torte, rulado, drugo drobno pecivo, princes krofe ali eklerje ali samostojno z malo smetane in sadja.

Osnovni recept je za vanilijev okus. Lahko ji dodaš čokolado ali kakav in tu je čokoladna slaščičarska krema.

Da se na kremi ne naredi skorja, ko se hladi, jo prekrij z živilsko folijo.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Sestavine za osnovno vanilijevo kremo:

  • 5 rumenjakov
  • 5 žlic skadkorja
  • 0,5 l mleka
  • 50-60 g koruznega škroba
  • Strok vanilije ali vanilijeva pasta

Priprava:

  1. 4 dl mleka pogrej v posodi z vanilijevim strokom ali vanilijivo pasto.
  2. 5 rumenjakov zmešaj s sladkorjem, koritnim škrobom in 1 dl mleka v gosto zmes, kot bi pripravljala puding.
  3. Ko je mleko toplo, se iz njega pokadi, vzemi 3 žlice in ga primešaj k rumenjakovi zmesi.
  4. Zdaj vlij rumenjakovo zmes v mleko. Ves čas mešaj in kuhaj na srednji temperaturi. Približno 5 minut potrebuje zmes, da se skuha.
  5. Ko se začnejo pojavljati mehurčki, je krema kuhana.
  6. Ohladi jo in uporabi.

Če bi rajši pogledala video o pripravi kreme pa te vabim sem.

Kremo lahko obogatiš z maslom. Vmešaj 100 g masla sobne temperature.

Če želiš pripraviti čokoladno kremo lahko dodaš nekaj žlic kakava ali 50 g stopljene čokolade.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑