Pravi Vojvodinski Madžari jo obožujejo. Ravno prav sladka, vsebuje jajca, rozine, orehe in vanilijevo kremo. Ko jo enkrat poskusiš, je ne pozabiš več. Recept je enostaven. Dva biskvita, beljakov je na sredi, vmes pa krema. Preveri ta recept.
- 8 jajc
- 8 žlic mletih orehov
- 8 žlic sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 5 beljakov
- 100 g sladkorja
- 1 vanilij skadkor
- 150 g moke
- 150 g grobo mletih orehov
- 150 g rozin
- 4 žlice koruznega škroba
- 1 žlica kisa
Nadev z vanilijevo kremo:
- 5 rumenjakov
- 5 žlic sladkorja
- 5 zlic koruznega škroba
- 5 dl mleka
- 200 g masla
Za praznovanje sem jo premazala z ostankom vanilijeve kreme in okrasila kar s čokoladnimi bonboni. Sicer prava Katarina nima posebnega okrasja kot na primer Doboš torta.
To je torta, v katero se preprosto zaljubiš. Mehka, polnih okusov in ravno prav kreme med biskviti.