Jajčevci z orehi in granatnim jabolkom

Prijateljica je bila na kuharski delavnici, kjer je gospa iz Armenije pripravljala pečene jajčevce nadevane z orehi in granatnim jabolkom. Kako to gre?

Jed lahko pripraviš za malico, predjed, večerjo ali za k pikniku. Brez slabe vesti lahko prenočijo v hladilniku in še naslednji dan bodo okusni.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 granatno jabolko
  • 100 g grobo mletih orehov
  • Olivno olje
  • Strok česna

Priprava:

  1. Nareži jajčevce po dolžini na pol centimetra debeline. Posoli.
  2. Popeci jih v ponvi brez maščobe. Na vsaki strani 1-2 minuti, da se zmehčajo.
  3. Ohladi jih.
  4. Sesekljane orehe, granatno jabolko in stisnjen česen premešaj in nadevaj polovico jajčevca.
  5. Prepogni in prelij z olivnim oljem.

Mislim, da ni kaj dodati. Uživajte v okusu jajčevcev z orehi in granatnim jabolkom.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑