Prijateljica je bila na kuharski delavnici, kjer je gospa iz Armenije pripravljala pečene jajčevce nadevane z orehi in granatnim jabolkom. Kako to gre?
Jed lahko pripraviš za malico, predjed, večerjo ali za k pikniku. Brez slabe vesti lahko prenočijo v hladilniku in še naslednji dan bodo okusni.
Sestavine
- 2 jajčevca
- 1 granatno jabolko
- 100 g grobo mletih orehov
- Olivno olje
- Strok česna
Priprava:
- Nareži jajčevce po dolžini na pol centimetra debeline. Posoli.
- Popeci jih v ponvi brez maščobe. Na vsaki strani 1-2 minuti, da se zmehčajo.
- Ohladi jih.
- Sesekljane orehe, granatno jabolko in stisnjen česen premešaj in nadevaj polovico jajčevca.
- Prepogni in prelij z olivnim oljem.
Mislim, da ni kaj dodati. Uživajte v okusu jajčevcev z orehi in granatnim jabolkom.