Breskova torta z borovnicami

Priprava tort je postala moja ljubša stvar v moji kuhinji. Od novembra do marca se zvrstijo družinski rojstni dnevi in takrat jih pečem dobesedno do nezavesti. Preverim, kaj si kdo želi in potem tedne naprej načrtujem peko, izbiram nadeve in razmišljam o dekoraciji. Ja, pa še to, takrat opravim tudi nakupe slaščičarskega materiala in pribora. Na zadnje sem si zamislila, da potrebujem pinceto za okraševanje.

Biskvit za torto vedno pripravi en dan prej, da se lepo ohladi. Ohlajen se lažje reže in tudi namaže.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Imam precej receptov za biskvit, ampak vedno znova preizkušam nove recepte. Ta zadnji mi je uspel po nesreči, ker sem slabo izračunala količino moke na eno jajce. Enkrat pa se mi je moka kar stresla in je bil biskvit trd kot kamen. Prijateljica mi je predlagala, naj dodam sladoled in res lažje smo jo pojedli. Tokrat mi je biskvit uspe. Bil je izredno rahel. Namočila sem ga še s kompotom breskev in torta je bila top. Kremo za nadev najdeš tukaj.

Sestavine:

  • 6 jajc
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 125 g moke
  • 1 žlico jedilne barve okusa maline
  • 1 žlička sode bikarbone

Priprava:

  1. Loči rumenjake in beljake.
  2. Začni stepati beljake. Čez kako minuto dodaj ves sladkor. Stepi trd sneg.
  3. dodaj vse rumenjake in jih dobro vmešaj v testo.
  4. Na koncu ročno vmešaj moko in sodo bikarbono.
  5. Testo vlij na peki papir v model velikosti 24 cm.
  6. Peci v ogreti pečici na 180 stopinj 25-30 minut.
  7. Biskvit ohladi in prereži enkrat.

Za kremo uporabi vanilijevo kremo. Biskvit namoči s kompotom od breskev. Nabrizgaj prvo plast kreme in nato razporedi na koščke narezane breskve. Čez nabrizgaj še eno plast kreme in pokrij s testom.

Da bo torta ravnejša, obrni večji del biskvita navzgor. Tudi zgornjo plast namoči s kompotom in jo premaži z marmelado. Zadnja in vrhnja plast je maslena švicarska krema. Kremo za nadev najdeš tukaj. Mogoče ti bo video bolj pojasnil postopek. Ogledaš si ga tu.

Okrasitev torte je tvoja izbira. Lahko uporabiš borovnice. Če ti ostane kreme jo lahko nabrizgaš za okras. Verjamem, da boš našla pravo idejo, o okusu pa tudi ne dvomim.

Verjami vase in uspela boš! ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑