Vanilijeva torta z jagodami Grajske ruševine

Poklicala me je prijateljica Jasna. Povezali sva se preko najstarejših sinov, ki sta se spoznala v vrtcu. Jakob je ime njenemu sinu.

Lani, ko je imel rojstni dan, sem mu naredila tortico po sili razmer. Vse slaščičarne so bile zaprte. Zaželel si je rdečo lego kocko. Lani torta po okzsu ni najbolj uspela, saj se mi je moka kar vsula in testo je bilo trdo. Kocka je bila rdeča, Jasna pa je situacijo rešila s sladoledom.

No, letos pa si je Jakob zaželel torte porušeno grajsko obzidje. Takoj se mi je zdela ideja nemogoča. Nato pa sem malo pobrskala po spletu in našla super rešitve. In akcija je stekla. Za video pokukaj tule.

Najprej sem spekla biskvite. Moj robotek ni navajen takih količin, zato sem mogla mešati dalj, da so se jajca lepo stepla. Idealen recept za ta biskvit najdeš tukaj. Biskvit, da je sočen, vedno namočim s kompotom. Sadje ponudim otrokom, da jih zamotim.

Pripravila sem tudi švicarsko masleno kremo, ki je bila res svilnata. Dodala sem malo čokolade in jo uporabila za tortni obliv. Idealna je zato, ker se lepo strdi na hladnem, če je vroče, se ne bo stopila in se razlila.

Ostalo mi je biskvita, iz katerega sem naredila tulce za top in kolesa. Oblila sem jih s čokolado, kot bi pripravljala cupcakes.

Skuhala sem vanilijevo kremo iz rumenjakov, mleka in koruznega škroba za glavno kremo. Dodala sem maskarpone sir, da je bila bolj smetanasta. Za popestritev pa sem narezala jagode, ki sem jih posula po kremi.

Vse je bilo pripravljeno, da torto sestavim, namažem in okrasim. Za obzidje sem dobila idejo s čokoladnimi napolitankami. Ful dobro je izpadlo. Ampak topi so bili pa top in stolpi iz kornetkov.

Tako, Jakob je bil tako srečen, da je skajal do stropa. Jaz pa zelo zadovoljna s svojim izdelkom.

Zdaj si na vrsti ti, da se lotiš priprave torte Grajske ruševine. Držim pesti zate! 🤞💜

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑