Namaz dimljene postrvi

Zdravje, zdravje, samo zdravje.

Pravijo, da mora človek uživati ribe vsaj 2 krat tedensko. Ribe vsebujejo veliko beljakovin, zdravih maščob, in mineralov, ki skrbijo za zdravje kosti in preprečujejo bolezni kosti kot je osteoporoza in ohranjajo naš srčno žilni sistem krepek. Kolikokrat pa imaš ti na jedilniku ribe?

Iskreno povedano, pri nas se tuna pojavi v makaronih, kaj več pa moram načrtovati v naprej. Včasih se zgodi, da mi oče prinese sveže ulovljene ribe z morja, no takrat aktiviram soproga, da se jih loti očistiti. In jih jemo. Več receptov najdeš tule.

Zdaj pa nazaj k namazu z dimljeno postrvjo. V naših krajih na Gorenjskem imamo kar nekaj ribogojnic, ki so dobra alternativa morskim ribam. Najpogosteje najdeš postrv in šarenko (meni zgleda kot losos, saj je meso rdeče barve). Za namaz boš potrebovala dimljeno postrv in dodatke, ki ti jih navajam spodaj. Še to, da bo postrežba vrhunska, si nabavi še ikre, in izgled bo res top!

Namaz bo okusnješi, če ga boš postregla na domačih krekerjih iz pirine moke ali na domačem drožnem rženem kruhu.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z

Sestavine:

  • 150 g smetanovega sirčka
  • 150 g dimljene postrvi brez kože
  • 20 g pesta sušenih paradižnikov
  • limonin sok po okusu
  • kajenski poper (samo. če nimaš hemoroidov)
  • sol
  • Začimbe: drobnjak in peteršilj, mlada čebulica
  • kaviar/ikre za postrežbo in lepši izgled

Vse sestavine daj v mikser in zmešaj v gladek namaz. Začimbe in ikre uporabi za dekoracijo.

Imam pa tudi fantastičen recept za krekerje, kamor lahko namaz namažeš ali pa jih pohrustaš za malico. Ali pa kar na domač drožni kruhek. Recept najdeš tule!

Zdaj pa 1,2,3 in namaz se že je…😋

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑