Domači pirini krekerji

Nisem bila preveč navdušena, da bi jih sploh pripravila. Ko sem se jih pa lotila in poskusila, sem poskočila do stropa. Kako okusno!

Ko bi le vedela že prej, kako dobrega okusa so tile domači krekerji. Za žirijo sem povabila še soproga in sosedo Silvo. In na moje veselje sta oba potrdila. Uh, kako je pa tole dobro, sta rekla.

Zdaj pa če te vsaj malo firbec matra, ali so izjave resnične ali pa te hočem potegniti za nos, pokukaj, kako gre tale recept. To je eden tistih receptov, ki jih lahko pripraviš med tem, ko kuhaš kavo ali poslušaš radio. Tako, malo za zraven! Če te še nisem prepričala pa si najprej poglej video, kako simpl je to!

Morda ne preneseš orehov, dodaj druge oreščke na primer lešnike, mandlje, pekan orehe…

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ljubeznijo

Sestavine:

  • 100 g pirine moke
  • 100 g bele moke
  • 100 g ribanega parmezana
  • 60 g masla
  • 60 g zmletih orehov (ne čisto)
  • 65 ml mrzle vode
  • Sol po okusu

Sestavine brez vode z roko zgneti v drobtine. Nato pa dodaj vodo in zmesi testo v kepo. Testo naj počiva 30 minut na pultu. Zdaj ga razvaljaj na 1 mm debelo in speci na peki papirju 5-7 minut na 200 stopinj. 

Krekerji so krhki. Predlagam ti, da jih prerežeš že pred peko. Ne skrbi, če niso vsi pravilne oblike in krivih robov. Prav ti so najbolj unikatni.

Čas peke je odvisen od pečice. Pomembno je, da so krekerji lepo rjavo zapečeni, ne pa zažgani.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

In za konec… res izvrstna izbira in vrhunska kulinarika za izbrane goste. Za naredit vtis. Se strinjaš?

One thought on “Domači pirini krekerji

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑