Prvič sem slišala za cakepopse, ko smo bili na rojstnem dnevu sestričine hčerke. Iz tortice so ma palčkah visele kroglice oblite z belo čokolado in posute s perlicami. Prav lepo!
Vendar ni šlo le za izgled temveč tudi uporabnost. Otrokom so narezali tortice in če samo pomislim na ceno, se mi kar zavrti, koliko torte (beri evrčkov) je romalo v koš. Ko pa pomislim, da so se otroci zapodili v kroglice na palčkah, mi odleže, saj je neprimerno manjša količina sladkorja, ponavadi zmažejo celo kroglico in na sploh manj se vrže v smeti in je ceneje. To je ena plat zgodbe.
Zdaj pa še en moment, ki pa nastane na strani kuharice oziroma slaščičarke. Zgodi se, da spečeš biskvit za torto in ko biskvit režeš ostanejo kosi ali celo kaj več. Kam z njimi? Najbolj enostavno je, da biskvit natrgaš, mu dodaš nekaj dodatkov, okraskov in je pripravljen za lep cake pops. Če si vizualni tip, si poglej video tukaj.
V nadaljevanju ti predstavlham mojo verzijo cake popsov brez palčke.
Sestavine:
- Ostanki biskvita ali recept najdeš tu
- Sirup kompota
- 2 žlici maskarpone sira
- čokolada za oblivanje (črna ali bela) in 1 žlička kokosovega masla
- Perlice za posip
Priprava:
- Nadrobi biskvit v drobtine.
- Navlaži s kompotom.
- Dodaj maskarpone.
- Vse premešaj v gosto kepo.
- Oblikuj kroglice v velikosti oreha.
- Stopi čokolado in povaljaj kroglice v čokoladi.
- Položi kroglico na peki papir in posuj s perlicami.
- Ohladi čez noč v hladilniku.
Čokolado stopi v parni kopeli. Nato jo ohladi toliko, da je bolj trda, vendar še tekoča. V tako čokolado povaljaj kroglice.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z Ljubeznijo
Dodaj odgovor