Svedri z zeljem in slanino, pasta con colo

Z Alenko sva imeli brainstorming, viharjenje možganov. Pogovarjali sva se o tem, zakaj bi ljudje gledali in brali moje recepte. Zakaj?

To je namreč danes res pomembno, imeti dober marketing, da pritisneš na gumb potencialnih strank, da jih začneš zanimati. Enako mi je pojasnila tudi moja sestrična, pa še dve prijateljici. In Alenko sem poklicala zato, da sva pomodrovali o tem, s čim bi te jaz lahko prepričala, da me bereš. No, nekaj sva našli in verjetno, če bereš te vrstice, si me očitno opazila.

In na koncu, ko nama je zmanjkalo idej, sva preklopili na temo, kaj bo danes za kosilo. Če mi verjameš, sem bila izmučena od najinega mentalnega dela in sem na vprašanje odgovorila, ne vem. Kaj boš kuhala ti?

Alenka pa pravi, da kadar nima idej naredi makarone. Pozimi kar z zeljem in slanino. A res? Kdo bi si mislil? Ali so taki makaroni sploh užitni.

Naj ti zaupam, da so božanski! Seveda le, če ješ tudi meso. In pove mi še, da je recept našla pri španskih frančiškanih, ki iz svojega samostana vodijo svoj kuharski kanal. Poslala mi je povezavo. Špansko res ne govorim, ampak slika je milijon besed.

Tako te z veseljem povabim na novo kulinarično doživetje pasta con colo po špansko, ki bo popestrila tvojo kuhinjo. Jed bodo oboževali mladi in stari. Tu je ena sestavina, ki je nujna in res obogati okus. In sicer mleta sladka rdeča paprika. Pa greva!

Sestavine:

  • 400 g svedrov
  • 100 g slanine
  • 1 žlica mlete sladke rdeče paprike
  • 1/4 svežega zelja
  • sol
  • olje

Priprava:

  1. Nareži zelje na trakove, široke 1 prst in dolge 5 cm.
  2. Nareži slanino na kocke.
  3. V posodo nalij olje in popeci slanino.
  4. Med tem zavri v drugem loncu vodo. Ko zavre, vrzi narezano zelje za 2 minuti. Zelje nora ostati še hrustljavo.
  5. Ko je slanina popečena, začini s sladko mleto rdečo papriko in soljo. Dobro premešaj, da se maščoba poveže z začimbo in nato odcedi zelje s penavko in ga dodaj k slanini. Znižaj temperaturo, da le greje jed.
  6. V zeljni vodi skuhaj svedre pi navodilih proizvajalca. Moji se kuhajo 8 minut. Ko so kuhani jih prideni k zelju in premešaj
  7. Jed je gotova.

Zdaj sledi še serviranje in ola! Bon apetit!

Če rajši pogledaš film, si ga oglej tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑