Kako pripraviš torto

Rojstno dnevna torta mi vedno predstavlja nov in nov izziv. Tokrat sem dobila naročilo za Disneyevo Minnie. Praznovala je moja Klara, 2. rojstni dan.

Priprava torte zahteva le dober načrt.

  1. Najprej se moraš odločiti, kako boš oblikovala temo. Lahko jo sestaviš z biskvitom ali rišeš na torto.
  1. Nabaviš potreben material za biskvit, kreme in oblikovanje.
  1. Biskvit vedno speci v naprej. Če potrebuješ torto v nedeljo, speci biskvit v četrtek.
  1. Kreme skuhaj v petek, da se ohladijo in da se maslo poveže v kremo.
  1. Sobota je dan za zlaganje in okrasitev torte. Lahko se ti zgodi, da bo biskvit preveč zbit, nepečen ali še kaj, zato je dobro, da najprej razrežeš biskvit in po potrebi spečeš novega.
  1. Biskvit vedno namoči ali z mlekom ali s sirupom od kompota. Zavedaj se, da boste torto jedli še kak dan po slavju, zato mora biskvit ostati vlažen in sočen. Koliko napojiti? Ne boj se, kar polij, potem pa pusti kako uro, da se tekočina vpije in porazdeli po biskvitu.
  1. Tudi kreme včasih zmanjka. Vanilijeva krema se pripravi hitro, edino ohladiti jo moraš, preden vmešaš maslo.
  1. Švicarska maslena krema potrebuje ohlajanje preden vmešaš maslo. Rado se zgodi, da ne zmiksaš dovolj. To se vidi tako, ko kremo vzameš iz hladilnika, je na dnu tekočina. Brez panike! Krema potrebuje še miksanja. To ti lahko vzame tudi dodatnih 30 minut. Da se zgosti ali za barvo, zdaj lahko dodaš stopljeno čokolado. Belo, rdečo ali črno. Ampak ohlajeno, ne vročo!
  1. Stopljena čokolada se pripravi na vodni kopeli. Preden jo uporabiš, jo dobro ohladi. To pomeni, da mora biti še vedno tekoča, ampak ne vroča. Vroča čokolada bo stopìla maslo v kremi.
  1. Čisto na koncu, ko je torta namazana, sledijo okraski. Lahko vzameš zobotrebec in narišeš poteze, ki jih potrebuješ, nato obliješ ali s čokolado, s sadjem, perlami, rožami ali s čim drugim.
  1. Za okraševanje z brizganjem ti predlagam uporabo dresirne vrečke in nastavkov. Olajšali ti bodo delo, torta pa bo res posebna.
  1. Zgodi se tudi, da ti bo ostalo biskvita. Nič hudega! Zdrobi ga, dodaj malo mleka ali sirupa kompota in kako žlico maskarpone sira. Naredi kroglice in jih oblij s čokolado in posuj s pisanimi perlicami. Otroci bodo navdušeni.
Miske, cake pops
Čokoladni cake pops

In še en čisto moj pogled na domačo torto. Nikoli si nisem mislila, da bodo moje torte imele motive. Nisem verjela, da bom imela potrpljenja in volje. Res bi slašičarka naredila lepše, ali pa tudi ne, tudi to sem doživela. Vem pa, da je priprava tort velika zabava, pričakovanje in veselje vseh: mojih otrok, mene, soproga in na koncu vseh, ki jo vidijo in okusijo. Zato, vredno se je potruditi.

Ne morem trditi, da bo tvoj zakon obstal, če boš vložila toliko časa, niti da te bodo otroci bolj cenili, bo pa ta izziv vsekakor pomagal tebi za večjo samozavest in zavedanje, da zmoreš. Verjeti vase, da si v pravih čevljih, je danes prava milost.

Želim ti veliko veselja pri pripravi tort za vse priložnosti.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑