Spomnim se šolskih kosil ob petkih, riba in krompir v solati. Okus te sočne solate imam se danes v ustih. Doma je nismo pripravljali, bolj kot krompir, nam je mama postregla z zeleno solato.
Zopet me je na to solato spomnila Aranka, ko smo pripravljali ribo. Obogatila jo je s kuhanimi jajci in na drobno narezano čebulo. In zopet sem se spomnila okusa iz otroštva.
Že če bi pripravila le solato s krompirjem in jajci, bi dobila okusno in hranilno jed. To solato ti svetujem, kadar imaš dolg dan, pripraviš jo lahko v naorej ali si jo odneseš v službo. Naj ti prišepnem, najboljša je dobro ohlajena. 😉
Naj ti zaupam ta recept.
Sestavine:
- 1 kg krompirja
- 4 jajca
- 1 čebula
- Olje
- Sol, popet
Priprava:
- Skuhaj krompir z olupkom.
- Ohladi ga in olupi.
- Med tem skuhaj trdo kuhana jajca. Kuhajo se 10-12 minut.
- Jajca ohladi in jih olupi.
- Olupi čebulo in jo nareži na tanke rezine.
- Sledi zlaganje: na kolute narezan krompir, na kolute narezana jajca, čebula, krompir, sol, jajca, čebula, malo olja. Nadaljuj, da porabiš ves krompur, jajca in čebulo.
- Solato pokrij s folijo za hrano in ohladi v hladilniku.
Poskusi jo z ribo ali samostojno jed za malico.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤