Pečen Vojvodinski krap

Krap je v Vojvodini popularna rečna riba. V motnih kanalih DTD kanalov, se skrivajo madtne in sluzaste rečne ribe. Domači ribiči jih lovijo za hobij. Ko ujameš enega, je njegova teža vsaj 2 kg. Dovolj za eno družino.

Nekoč je moj svak ribniku, kjer gojijo krape prinesel pol tone koruze, ki je tudi hrana tej rečni ribi. Upravnik ribnika je bil tako vesel, da mu je obljubil, naj pride kadarkoli po krape.

Tisto poletje smo eno dopoldne prejeli pošiljko krapov. 5 veder ogromnih, vsaj 3,5 kg težkih rib, skupaj 15 rib. Res je, da sno jedci, ampak tu je zopet en dokaz, da gre v Vojvodini vse na veliko.

Tast se je namučil s čiščenjem krapov, saj so zelo sluzasti. Poklical je na pomoč sorodnike in razdelili so si delo in ribe.

Zdaj je stopila na vrsto Aranka, tastova prijateljica, ki je vse lepo pripravila. Uživali smo v okusih Vojvodine in tu vam ponujam naš recept.

Sestavine za 6 oseb:

  • 1 velik krap (3,5 kg)
  • 200 g moke
  • 1 polna žlica sladke mlete paprike
  • sol

Priprava:

  1. Očisti krapa sluzi in lusk
  2. Razsekaj na kose.
  3. Prioravi, sol, moko in sladko papriko za marinado.
  4. Povaljaj vsak kos mesa v pripravku.
  5. V posodo nalij za 2 prsta olja in ocvri ribo. Na vsaki strani 3 minute.

Opcijsko lahko ribo naložiš na peki papir in spečeš v pečici na 220 stopinj 20 minut.

K ribi lahko ponudiš krompirjevo solato.

Ula Hribat Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑