Palačinke s čežano

Oh,kako je ta jed prepričala našo družino!!!! Da jo morate preizkusiti tudi pri tebi doma🤪🤪🤪!

Lani sva s soprogom pregledovala recepte njegove mame. Tega recepta nisva našla, v spominu je imel palačinke z jabolki. Hm, nekako si nisem mogla predstavljat, le kako pripraviti te palačinke. Kam daš jabolka? So cela, naribana, kuhana? Če so kuhana, bodo stekla iz palačinke?🤔

Tako kot vse, se tudi pri meni stvari dolgo tenstajo in potem najdejo pot, da se rodijo. Tako so se rodile te okusne palačinke s čežano.

Zopet je bil povod, da sem se jih lotila…Jabolka v hladilniku so začela gniti in žal mi je bilo, da jih bom lahko le vrgla v kompistiranje…

Enkrat na teden kuham fižolovo juho in takrat so palačinke krasna sopotnica fižolu. Pa da ne bom štela otrokom, koliko nutelinih palačink so pojedli in kako jih pomiriti od toliko sladkorja, je izbira s čežano najboljša.

Recept za palačinke najdeš tukaj.

Zdaj pa nadev za palačinke.

  • 10 jabolk
  • 1 vanilij sladkor
  • cimet
  • 1 dl vode
  • 1 žlica sadnega pudinga ali koruznega škroba

Priprava:

  1. Operi jabolka, jihočisti, olupi in narezi na kocke.
  2. Skuhaj jih v 1 dl vode do mehkega. Med kuhanjem dodaj vanilij skadkor.
  3. Na koncu žlici pudinga ali škroba zmešaj z 2 žlicama vode in zakuhaj v kuhanih jabolkih.
  4. Čežanaje kuhana, ko zažubirijo jabolka.
  5. Vzameš palačinko, jo na polovici nadevaš s kuhano jabolčno omako, prepogneš in posuješ z mletim sladkorjem ali stopljeno čokolado.

Kaj praviš, je postooek težek? Niti ne. Ideja pa prav božanska tudi za slavnostni meni. Z malo domišljije in dodelave… To prepuščam tebi, ker verjanem vate!

Dober tek!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑