Brstični ohrovt

Zopet superživilo iz našega okolja. Raste pozimi, bogat je z minerali in vitamini. Odlično vpliva na prebavo, ima nizek glikemični index, nima maščob in sladkorja, je odličen antioksidant, ščiti srce in ožilje in lahko ga uživajo diabetiki. Priporoča se ženskam od 40 leta naprej, ker vsebuje fitogene.

Rada ga kupim na tržnici pri moji kmetici, za katero vem, da skrbno skrbi za svojo zelenjavo.

Morda te bo presenetil način, kako ga kombiniram, vandar zagotavljam, da te bo ta obrok nasitil in nahranil. Pa poglejva katere sestavine potrebuješ.

Sestavine za 4 osebe:

  • 500 g brstičnega ohrovta
  • 300 g polnozrnatih ali pirinih špagetov ali rezancev
  • 1 strok česna
  • 4 tune
  • Parmezan
  • Olivno olje

Priprava:

  1. Skuhaj špagete po navodilih na embalaži. Odcedi vodo.
  2. Zavri vodo in v vreli vodi skuhaj brstični ohrovt za 3-5 minut. Vzemi največjega in preveti, če je kuhan. Ohrovt mora biti kuhan al dente, ne razkuhan. Odcedi vodo.
  3. Na olju prepraži sesekljan česen.
  4. Zlij pelate in jih pokuhaj, da se zgostijo. Nato ogenj ugasni, in stresi špagete v pisodo. Vse skupaj premešaj.
  5. Brstični ohrovt lahko samo preliješ z olivnim oljem in ga serviraš s špageti.
  6. Zdaj odpri tuno in jo dodaj na krožnik k špagetom in ohrovtu.

Nasvet:

Ko pražiš česen, pazi, da se ne prežge. Ko zadiši, takoj prelij pelate, smetano ali drugo omako.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑