Čokoladna torta z vanilijo

Pri tortah je tako. Ali jih pečeš rad ali pa ne. Pri nas torte pečemo za rojstne dneve, saj imajo otroci želje, ki jim jih lahko izpolnim.

Moja sestrična mi je pred kratkim rekla. “Ali se še spomniš naših tort? Same smo jim pekle za rojstne dneve, za pogledat niso bile, okusne pa za znoret.”

Močno se strinjam s to izjavo. Tudi moje torte so okusne, samo jej jih z zaprtimi očmi. 🤣🤣🤣🤣

Tale verzija čokoladne torte je taka.

Sestavine za biskvitno testo:

  • 6 celih jajc
  • 100 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 1 dl olja
  • 150 g moke
  • 30 g koruznega škroba
  • 30 g kakava v prahu
  • 1 pecilni prašek

Postopek:

  1. Ločim beljake in rumenjake.
  2. Stepem beljake s sladkorjem in vanilij sladkorjem.
  3. Dodam jajca in 1 dl olja.
  4. Nato moko, škrob, kakav in pecilni prašek.
  5. Pečem v ogreti pečici na 180 stopinj, 25-30 minut.
  6. Biskvit vzamem iz pečice in ga obrnem na glavo na krožnik. Ohladim ga in naslednji dan narežem in obdelam.

Vanilijeva krema

To je običajna slaščičarska krema iz jajc, mleka in koruznega škroba. Dodam okus in aromo vanilije.

  • 6 rumenjakov
  • 6 žlic sladkorja
  • vanilij sladkor
  • 60 g koruznega škroba
  • 6 dl mleka
  • okus in aroma vanilije
  • 200 g masla sobne temperature

Mleko segrej ampak ne zavret. Odstavi iz ognja. Dodaj okus in aromo.

Rumenjake pomešaš s sladkorjem in koruznim škrobom. Dodaš nekaj žlic toplega mleka. Zmešaš.

Zdaj celo jajčno zmes vlij k mleku in kuhaj 10 minut ali toliko časa, da bo nastala kremasta masa gosta kot puding.

Med kuhanjem kreme ves čas mešaj. Ko je krema skuhana, jo zmiksaj še z mešalnikom. 

Krema naj se ohladi. V hladno zmiksaj maslo sobne temperature.

Taka krema je osnova za torto. Obogatiš jo lahko z okusi sadja, kakavom v prahu ali jo premažeš čez sveže sadje.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑