Grška limonina krema

Poletje v Grčiji pri Leftetisu v vasici Galatas pri Messolonghiju je bilo za vse nas res lepo doživetje. Prvič smo potovali s trajektom, drugič pa z dojenčkom z avtom.

Galatas je obalna vasica z urejeno plažo, prijaznimi domačini, in čudovitim lastnikom našega bungalova. Lefteris nas je zalagal z limonami in pomarančami iz njegovega sadovnjaka. Toliko nam jih je prinesel, da smo celo pot domov malicali pomaranče, doma pa sem iz limon naredila ta okusen preliv ali kremo, saj mi jih je bilo škoda, da propadejo.

Na svojem posestvu je v kotu rastel kaktus in prvič v življenju sem jedla kaktusove plodove. Roza sredica je sladka, le pri odpiranju moraš biti previden, da se ne popikaš z bodicami.

Lefterisova žena mi je zaupala ta recept za liminino kremo.

Sestavine:

  • 2 cela jajca
  • 2 rumenka
  • 6 limon
  • 200 g sladkorja
  • 25 g masla
  • 3 jedilne žlice koruznega škroba

Priprava:

  1. Stisni sok limon v svoj kozarec.
  2. Stopi maslo.
  3. Rumenjake oddvoji in dodaj j maslu. Dodaj sladkor, cela jajca in sestavine miksaj 2 minuti.
  4. Zdaj dodaj sok in še malo miksaj.
  5. Dodaj koruzni škrob. Premešaj.
  6. Zmes skuhaj. Kuhaj 7 minut, da se zgosti.
  7. Ohladi in namaži rulado, torto, pecivo…

Njami, ta kisel okus limon me vedno znova spomne na poletja v Grčiji pri našem Lefterisu. 😍

Naj obudi tudi tebi kak lep spomin na poletje. 💜

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑