Ta juha me spomne na obdobja, ko se je končalo novoletno praznovanje in nisi mogel več normalno zapeti pasu na hlačah. Sledilo je hitro hujšanje z zeljno juhico.
Danes me bolj kot kilogramu skrbi ali smo zaužili dovolj vitaminov in mineralov. Tudi v ajurvedi najdeš take okrepčilne juhe, ki telo hidrirajo, ogrejejo in vitaminsko nahranijo.
Preveri sestavine za to vitaminsko čistilno, okrepčilno zdravilno juho.
Sestavine
- 1/2 čebule
- 2 korenja
- manjša zeljnata glava
- 1/2 cvetače
- 1 koleraba
- pest brstičnega ohrovta
- kocka domače vegete
- muškatni oreh, ingver, sol po okusu
Priprava:
- Čebulo sesekljaš na drobno in jo popražiš na olju.
- Dodaj vso na kocke narezano zelenjavo in zalij z 1 litrom vode ali juhe.
- Dodaj še začimbe v prahu in tik preden ugasneš juho še sveže začimbe npr. petršilj, timijan.
Dodaš lahko kakšnokoli zelenjavo ohrovt, kodrolistasti ohrovt, česen, grah, rumeno korenje, por, papriko, paradižnik….
Preveri, kaj imaš v hladilniku.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica