Puhasti skutni njoki

Po navadi ne mečemo hrane stran. Ali jo pojemo ali jo shranimo za vecerjo ali jo recikliramo. In ti njoki so prav slednje. Recikliran pire krompir.

Njoki so odlična izbira za prilogo h golažu ali kot samostojni v sladki ali slani omaki. Kaj imaš raje ti?

Za njoke uporabim ostro moko.

Pri kuhanju preveri moč testa tako, da narediš manjšo kroglico in jo vržeš v vrelo vodo. Če kroglica razpade, dodaj še moke.

Njoki so kuhani, ko priplavajo na površino. Pusti jih še kako minuto 0lavati na pivršini.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica

Sestavine za 1 kg njokov.:

  • 780 pire krompirja
  • 150 g moke
  • 100 g zdroba
  • 220 g skute
  • sol po okusu

Priprava:

  1. Pire, moko, skuto, zdrob, sol gneteš v kompaktno testo.
  2. Zavri vodo.
  3. Pomokaj površino.
  4. Vzemi eno manjšo kepo testa in jo zrolaj v kačo za 2 prsta debeline.
  5. Odreži 1 cm velike kose in jih pomokaj.
  6. Daj jih v vrelo vodo in kuhaj 3 minute.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑