V hladilniku so mi ostali beljaki, en kaki, čokoladna maslena ktema, čokoladni ganaš in porodila se mi je ideja o kakijevi tortici.
Torta je najboljša naslednji dan.
Sestavine:
- 9 beljakov
- 150 g sladkorja
- 30 g koruznega škroba
- 130 g mletih lešnikov
- Sok polovice pomaranče in nastrgano lupinico
- Madljeva aroma
Nadev:
- 250 g maskarpone sira
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 kaki
- 4 listi želatine
- 1 vanilij sladkor
- suhi kakiji za okras, perle
Priprava:
- Stepi beljake v trd sneg. Dodaj sladkor, mlete lešnike, aromo, naribano pimarančno lupino, sok pomaranče in škrob.
- Pripravi pekač.
- V ogreti pečici peci 18 minut na 200 stopinj.
- Ohladi biskvit.
Priprava kreme:
- Želatino stopi nad soparo.
- Stepaj smetano in dodaj mascarpone sir ter sladkor.
- Kaki zmiksaj s paličnim mešalnikom.
- V kaki dodaj stopljeno želatino, to zmes pa v smetanovo kremo.
- Kremo lahko takoj namažeš na prvo plast.
- Čez drugo plast nanaži marmelado, čez pa čokoladno masleno kremo.
- Okrasi po navdihu. 😜