Hobotnica v solati in polenta

Hobotnica je odlična izbira za bolj slavnostno kosilo, kot predjed, za večerna praznovanja ali za poletno kosilo.

Meni je bila jed odlična izbira za večerjo praznovanja 40 rojstnega dne. Da je bolj nasitno, sem za prilogo pripravila polento z rožmarinom.

Sestavine:

  • 1 kg hobotnice
  • 3 stroki česna
  • 4 lovorjevi listi
  • pest poprov v zrnu
  • sol
  • sok ene limone ali kis za kuhanje
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 mala rdeča čebulica
  • 1 nariban strok česna
  • olive
  • kapre
  • sok ene limone
  • Olivno olje
  • petršilj za okras

Priprava:

  1. V lonec daj odmrznjeno hobotnico in jo do vrha prelij z vodo.
  2. Dodaj lovorjeve liste, česen, poper v zrnju, sok limone in kuhaj do vretja in še 30 minut.
  3. Hobotnico vzemi iz vode in jo nareži na kose.
  4. Zdaj nareži na drobno, rdečo in zeleno papriko, čebulo, olive, stebel zelene, dodaj kapre, petršilj in polij z olivnim oljem in sokom limone.
  5. Zdaj nareži na drobno vso zelenjavo, jo prelij z sokom limone in olivnim oljem.
  6. Solata naj se dobro ohladi in napoji z vsemi okusi.
  7. Postrežeš jo lahko s polento ali kruhom.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑