Madžarski princes krofi

Za vajo sem jih pripravila v četrtek. Za res pa v ponedeljek. V četrtek so uspeli res dobro. 🤠V ponedeljek pa… za zjokat.😭

Ampak se nisem dala. Testo je bilo zeloo tekoče, ker so bila jajca prevelika. Zato ti svetujem, da opazuješ testo. Testo mora biti bolj trdo kot tekoče, sicer ne boš mogla oblikovati princeske kot morajo bit. Bodo bolj plošcati diski, kot so bili moji. 🤣 Moji so jih z užitkom pojedli, napolnila sem jih z isto kremo kot princes krofe.

Pa še o kremi. Originalen recept je imel 150 g pudinga in 3 dl vode. Krema je bila zelo trda in gosta. Zato ti priporočan, da vzameš 500 g vode in 150 g vanilijevega pudinga ali kot je spodaj v receptu.

Za 12 velikih princes krofkov potrebuješ 40 minut in naslednje sestavine:

Ta recept je podoben kot za francoske profiterole. Francozi so skrivnost okusa paljenega testa odkrili davnega leta 1800 kot še del takratne Avstro Ogrske monarhije, zato je vez med eno in drugo nacionalno kuhinjo še danes zelo močna.

  • 100 g nesoljenega masla sobne temperature
  • 1 žlička soli
  • vanilij sladkor
  • 200 g moke tip 400 gladka
  • 3 cela jajca
  • 1 skodelica vode (180 g)

Nadev:

  • 3 jajca, ločen beljak in rumenjak
  • 3 dl mleka
  • 1 vaniljev puding (40g)
  • 2 žlici koruznega škroba
  • 100 g sladkorja

Priprava:

  1. Vodo, maslo, sol in moko zamešaj z leseno kuhalnico. Naj bo zmes gladka. Kuhaj 2 minuti in mešaj.
  2. Zdaj odstavi testo iz ognja in dodaj prvo celo jajce. Mešaj z mešalnikom. Ko testo dobro vpije celo jajce, dodaj še enega in tako do konca.
  3. Vzemi brizgalno vrečko in jo napolni s testom.
  4. Ogrej pečico na 200 stopinj.
  5. Na pekač položi peki papir in nabrizgaj 12 velikih princes krofov.
  6. Peci 15 -20 minut. Vzemi jih iz pečice in ohladi.
  7. Prereži na polovico in jih nadevaj z nadevom.

Priprava nadeva:

  1. Loči rumenjake in beljake.
  2. Zmešaj puding, moko, sladkor in rumenjake.
  3. Dodaj mleko in kuhaj, da se krema zgosti.
  4. Stepi beljake in jih vmešaj v še vroči kremo.
  5. Takoj postrezi, ker se krema rada hitro sesede.

Želim ti obilo veselja pri pripravi in užitkov pri degustiranju. 😀

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑