Goveja jetrna pašteta

Na Božični večer imamo družinsko tradicijo, da se zbere vsa naša družina, mami, ati, sestra in brat z družino in mi. Pa je najmljaša Klara zbolela. Vročina, kar tako. In s tem se je plan spremenil.

Mami mi je poslala piščanca, kruh in goveja jetra. Piščanca sem nafilala. Goveja jetra pa?

Pa poskusimo s pašteto iz govejih jeter. Našla sem preprost recept in tukaj ti ga zaupam.

  • 500 g govejih jeter
  • 2 strokna česna
  • 100 g masla
  • sol, poper, timijan
  • petršilj
  • 2 dl sladke smetane

Priprava:

  1. Vzemi žlico masla in ga stopi v ponvi.
  2. Na drobno sesekljaj česen in ga popraži, da zadiši.
  3. Vmes nareži jetra na zrezke in jih popeci. Vsako stran 60 sekund.
  4. Vse daj v skledo, dodaj sesekljan petršilj, začimbe, sladko smetano in zmiksaj. Daj v lepo skledo.
  5. Ostalo maslo stopi v ponvi in ga prelij čez pašteto.
  6. Ohladi v hladilniku 8 ur in postrezi.

Odlično se poda ržen drožni kruh in rdeče kuhano vino.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z 💗

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑