Na Božični večer imamo družinsko tradicijo, da se zbere vsa naša družina, mami, ati, sestra in brat z družino in mi. Pa je najmljaša Klara zbolela. Vročina, kar tako. In s tem se je plan spremenil.
Mami mi je poslala piščanca, kruh in goveja jetra. Piščanca sem nafilala. Goveja jetra pa?
Pa poskusimo s pašteto iz govejih jeter. Našla sem preprost recept in tukaj ti ga zaupam.
- 500 g govejih jeter
- 2 strokna česna
- 100 g masla
- sol, poper, timijan
- petršilj
- 2 dl sladke smetane
Priprava:
- Vzemi žlico masla in ga stopi v ponvi.
- Na drobno sesekljaj česen in ga popraži, da zadiši.
- Vmes nareži jetra na zrezke in jih popeci. Vsako stran 60 sekund.
- Vse daj v skledo, dodaj sesekljan petršilj, začimbe, sladko smetano in zmiksaj. Daj v lepo skledo.
- Ostalo maslo stopi v ponvi in ga prelij čez pašteto.
- Ohladi v hladilniku 8 ur in postrezi.
Odlično se poda ržen drožni kruh in rdeče kuhano vino.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z 💗