Spomnim se, da sem jo pripravila na enem prvih zmenkov z mojim soprogom. Zapomnila sem se tega svežega okusa koromača in hrustljave zelene. Parmezan je odlična protiutež za sol.

Sestavine za eno skledo:
- gomolj koromača
- eno steblo zelene brez peres
- pimaranča
- limona
- nekaj rezin parmezana
- Sol, olivno olje
- orehi, sončnična semena po želji
Priprava:
- Vso zelenjavo dobro operi.
- Gomolj zelene razreži na bolj tanke rezine.
- Steblo zelene razreži na pol cm debele kolute.
- Pomarančo olupi in ji nareži na kocke.
- Ožemi limono in prelij solato.
- Dodaj olivno olje
- Nareži rezine parmezana in ga posuj po solati.
- Po želji dodaj nalomljenje orehe in semena.
- Solato premešaj in postrezi.
Priporičam jo kot priloga k pečeni postrvi, ali kot poletna jed k domačem drožnem kruhu ali kot priloga k piščancu.
Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤