Koromačeva solata

Spomnim se, da sem jo pripravila na enem prvih zmenkov z mojim soprogom. Zapomnila sem se tega svežega okusa koromača in hrustljave zelene. Parmezan je odlična protiutež za sol.

Sestavine za eno skledo:

  • gomolj koromača
  • eno steblo zelene brez peres
  • pimaranča
  • limona
  • nekaj rezin parmezana
  • Sol, olivno olje
  • orehi, sončnična semena po želji

Priprava:

  1. Vso zelenjavo dobro operi.
  2. Gomolj zelene razreži na bolj tanke rezine.
  3. Steblo zelene razreži na pol cm debele kolute.
  4. Pomarančo olupi in ji nareži na kocke.
  5. Ožemi limono in prelij solato.
  6. Dodaj olivno olje
  7. Nareži rezine parmezana in ga posuj po solati.
  8. Po želji dodaj nalomljenje orehe in semena.
  9. Solato premešaj in postrezi.

Priporičam jo kot priloga k pečeni postrvi, ali kot poletna jed k domačem drožnem kruhu ali kot priloga k piščancu.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑