Flancati

Lani smo se za pusta mastili s krofi, letos pa se bomo s flancati. Recept sem podedovala od svoje mami.

Nekoč je vsaka poročena žena dobila ali si po poroki kupila debelo knjigo z nasveti o zakonskem življenju, gospodinjstvu, o vzgoji otrok, medicinskih nasvetih in zdravju družinskih članov, kako šivati, plesti, kuhati in še kaj. In tam je bil tudi ta recept. Pravi, da boljšega nikoli ni več našla.

Pa poskusiva!

Sestavine:

  • 250 g moke
  • 50 g mletega sladkorja
  • 50 g masla
  • 3 rumenjake
  • 1 beljak
  • 2 žlici ruma
  • 2 žlici belega vina
  • Maščoba za cvretje
  • Sladkor za posip

Priprava:

  1. Vse sestavine zamesim v gosto testo.
  2. Testo razvaljam in ga razrežem na kvadratke. Vsak kvadrat na sredi dvakrat zarežem.
  3. Segrejem maščobo, vzamem flancat, ga prepletem in ocvrem. 2 minuti na vsaki strani.
  4. Odcedim na papirnati brisački in posujem z mletim sladkorjem.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑