Pohane šnite

Draga moja družba, to je retro in ekološki recept, ki me spominja na moje otroštvo. Kadar nismo pojedli kruha in se je postaral in bil trd, ga je mami pomočila v mešanico jajc in mleka in ga ocvrla.

Nekoč smo še imeli friteze, danes pa za tak podvig pripravim malo večjo ponev ali globoko posodo za juho. Pečem kar v sončničnem olju, za tiste, ki imate pomisleke pa priporočam uporabo kokosovoega olja ali masla.

Tudi moji otroci imajo radi pohane šnite, in jih pripravim na njihovo željo. Za tiste, ki imamo težave s prebavo, kislino ali holesterolom pa to jedi strogo odsvetujem. Lahko jo pripravite, jejte pa ne. Nič hudega, tudi jaz bolj uživam v pripravi, kot v jedi. Občudujem pa otroke, ki se mastijo z njimi.

Še to! Ko jih spečeš. jih odcedi na papirnati brisački. Potem jih posuj s sladkorjem in….. Tarra, naj se gostija začne!

Tako, toliko o nasvetih, zdaj pa k pripravi.

Potrebuješ te sestavine:

  • 3 dl mleka
  • 3 jajca
  • 6 šnit starega kruha
  • olje za cvretje
  • sladkor v prahu za posip

Priprava:

  1. Nareži kruh na šnite, debele 2 prsta ali malo manj.
  2. Zlij mleko in jajca v posodo in zmešaj z vilico.
  3. Vsako šnito potopi za 5 sekund v mešanico iz obeh strani in odcedi.
  4. Segrej olje v ponvi in ko je vroče ocvri šnite. Vsako šnito peci 3 minute na obeh straneh.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑