Cvrem jih res samo enkrat na leto! In to za pusta hrusta, v soboto.
Tu ti podajam nekaj nasvetov, da ti bodo res uspeli. Držim 🤞!
Nasveti za najboljše krofe:
1. Uporabi sončnično olje za cvrtje.
2. Olje segrevaj počasi, da se ti ne bodo krofi zažgali. Priporočam ti temperaturo plošče 5/9. Jaz olje segrevam tudi 15 minut počasi.
3. Olje je prave temperature, ko vanj vstavim leseno kuhalnico in se po njej spustijo mehurčki.
4. Med prvo peko posodo s krofi pokrij s pokrovom. Ko jih obrneš, jih peci odkrite.
Za polnjenje najraje uporabim debelo brizgo za hranjenje po nazogastrični sondi. Kupiš jo v lekarni.
Sestavine:
- 1 kg moke
- 5 dl mleka
- 42 g kvasa
- 60 g sladkorja
- 1 vanilij sladkor
- 7 rumenjakov
- 1 dl olja
- 1/2 limone za sok
- Olje za cvrtje
- marmelada
- sladkor za posip
Priprava:
- Stresi moko v posodo. Na sredini naredi jamico za kvas, vanilij sladkor in 1 dl mleka.
- Pusti, da kvas vzhaja, približno 15 minut.
- Zdaj dodaj rumenjake, sladkor, mleko, rum, limonin sok in mešaj z mešalnikom 10 minut.
- Takoj oblikuj kroglice v velikosti polovice dlani. Naj vzhajajo 30 minut.
- Med čakanjem pripravi olje. V posodo nalij olje, da ga bo 4 cm.
- Ko je dovolj vroče, daj vzhajane krofe z zgornjo stranjo v posodo. Peci 3 minute na eni in 3 minute na drugi strani.
- Odcedi na papirnati brisači.
- Vzemi brizgo za polnjenje marmelade in jih napolni.
- Posuj z mletim sladkorjem.
To je to! Naj živi pust, mastnih ust!