Pustni krofi

Cvrem jih res samo enkrat na leto! In to za pusta hrusta, v soboto.

Tu ti podajam nekaj nasvetov, da ti bodo res uspeli. Držim 🤞!

Nasveti za najboljše krofe:

1. Uporabi sončnično olje za cvrtje.
2. Olje segrevaj počasi, da se ti ne bodo krofi zažgali. Priporočam ti temperaturo plošče 5/9. Jaz olje segrevam tudi 15 minut počasi.
3. Olje je prave temperature, ko vanj vstavim leseno kuhalnico in se po njej spustijo mehurčki.
4. Med prvo peko posodo s krofi pokrij s pokrovom. Ko jih obrneš, jih peci odkrite.
Za polnjenje najraje uporabim debelo brizgo za hranjenje po nazogastrični sondi. Kupiš jo v lekarni.

Sestavine:

  • 1 kg moke
  • 5 dl mleka
  • 42 g kvasa
  • 60 g sladkorja
  • 1 vanilij sladkor
  • 7 rumenjakov
  • 1 dl olja
  • 1/2 limone za sok
  • Olje za cvrtje
  • marmelada
  • sladkor za posip

Priprava:

  1. Stresi moko v posodo. Na sredini naredi jamico za kvas, vanilij sladkor in 1 dl mleka.
  2. Pusti, da kvas vzhaja, približno 15 minut.
  3. Zdaj dodaj rumenjake, sladkor, mleko, rum, limonin sok in mešaj z mešalnikom 10 minut.
  4. Takoj oblikuj kroglice v velikosti polovice dlani. Naj vzhajajo 30 minut.
  5. Med čakanjem pripravi olje. V posodo nalij olje, da ga bo 4 cm.
  6. Ko je dovolj vroče, daj vzhajane krofe z zgornjo stranjo v posodo. Peci 3 minute na eni in 3 minute na drugi strani.
  7. Odcedi na papirnati brisači.
  8. Vzemi brizgo za polnjenje marmelade in jih napolni.
  9. Posuj z mletim sladkorjem.

To je to! Naj živi pust, mastnih ust!

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑