Cachapas ali koruzne palačinke s sirom iz Venezuele

Prva Latinsko Ameriška država, ki sem jo malo kulinarično raziskovala je bila Venezuela. Leži ob Karibskem morju in jo objemajo z leve Kolumbija, spodaj Brazilija in desno Gvajana.

Nikoli je še nisem obiskala, si pa predstavljam delželo, ki je topla, z morjem, rekami, gorami in okusno kulinariko. Tropsko sadje kot so papaja, ananas, banane, avokado, morske in rečne ribe, školjke, raki in pa koruza. Glavni začimbi pa limetabin koriander, primerljiv našemu petršilju, le da bolj citronskega okusa in vonja. To so bile prve misli, ko sem prvič vtipkala ime Venezuela. Oh ja, in glasba, nekaj ritmičnega, toplega in energičnega. Ljudje bolj okroglih lic, polnih ustnic in migajočih bokov, ki kar vabijo, da jih objameš. Tako nekako sem Venezuelo začutila jaz.

Pa poglejmo, kaj sem zanimivega našla za pojest. Prvo arepas, koruzni sendvič polnjen z mesom, ribami ali zelenjavo. Kar imaš rad ali kar je v hladilniku. Edino ena stvar me je zmotila, uporaba obilo sladkorja. Morda za zategnjeno Gorenjsko, ki špara z vsem, res ni najbolj vabljivo, pa vendar sem poustvarila Venezuelski recept na svoj način. Še to tisto, kar so nekako glavne kulinarične posebnosti res lahko poustvarim tudi v svoji kuhinji. Kar pa je res eksotično, za tisto pa ti sporočim, ko bom prvič potovala po deželi. Se že veselim tega potovanja!!!!

Tokrat ti predstavljam res okusno jed za zajtrk, poletno hitro kosilo ali malica za v službo cachapas (beri kačapas). Tudi video sem ti pripravila tukaj. Potrebuješ koruzo, koruzno moko, jajce, maslo in sir. Za sir ti predlagam mozzarello ali pa kak drug sir, ki se bo lepo topil. Tudi kozjega lahko uporabiš. Pa poglejva količini sestavin in pripravo.

Sestavine:

  • 250 g koruznih zrn iz pločevinke
  • 100 g koruzne moke
  • 2 jajci
  • 250 g mozzarelle

Priprava:

  1. Koruzo, moko in jajci zmešaš v blenderju ali s paličnim mešalnikom. Lahko kaki kosi koruze ostanejo tudi celi, da boš vedela iz česa je palačinka. Sol po občutku, če koruza iz pločevinke še ni soljena. Tudi žlico sladkorja dajo domačini v maso.
  2. Zmes pusti na mizi, da se sestavine povežejo kakih 30 minut in akcija.
  3. Pripravi ponev, Daj maslo, da se raztopi. Nato z manjšo zajemalko zajemi maso in jo polij po vročem maslu. Debelo naj bo za 2 prsta. Počakaj 2 minuti, da se palačinka spodaj zapeče in nato jo obrni. Peci še na drugi strani.
  4. Tik preden je gotova nareži sir in nadevaj palačinko do polovice.
  5. Prepogni in postrezi.

Easy, a n? Itak, od mene samo easy in okusni recepti od vsepovsod. Uživajte!

Tvoja kuharska mojstrica z ❤

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑