Tortelini z dimljeno postrvjo

Ojla, draga ljubiteljica kuhanja. Ali veš, da sem se tudi jaz prijavila na specialno kuharsko delavnico. In to na temo sladkovodnih rib! Pripravljali smo torteline z dimljeno postrvjo, ki jo je vodil Luka Jezeršek v organizaciji BSC Kranj.

Jah, testenine in recept za testenine najdeš tukaj. Priprava tortelinov pa je bolj obsežna, saj moraš pripraviti še nadev. In tudi oblikovanje vzame svoj čas. Če sem iskrena, me je cela priprava prav spravila v zen stanje in verjetno bo tudi tebe. Najprej sem pripravila testo, ki je počivalo. Joj, recept, ki smo ga dobili na delavnici, je za moje pojme preveč trd. Ali pa so imeli majhna jajca. Nekaj je bilo. Gnetla sem, gnetla, gnetla in to ročno, zato so me še isti dan bolela zapestja. Še dobro, da poznam različne vaje za krepiti razne mišične napetosti in so bolečine takoj izginile. No pa v prihodnje bom vsekakor uporabila mojega kuhinjskega robota, da zmeša testo.

Zdaj pa nadev. Nič posebnega sestavine zmešaš skupaj in napolneš torteline. To je vsa umetnost. Za zavijanje oziroma kako jih oblikuješ pa si poglej tale video tukaj.

Jaz sem delala okrogle torteline in mi je ostalo testa. Pripravila sem ribano kašo za jušno zakuho. Recept za najboljšo kokošjo juho si oglej tukaj. Ali pa si iz ostankov pripravi prave jušne rezance. Zdaj pa k receptu!

Sestavine za nadev:

 • 200 g dimljene postrvi
 • 140 g skute
 • 70 g smetanovega sirčka
 • parmezan
 • 1 žlička pesta suhih paradižnikov
 • zelišča: suhi pehtran, drobnjak, sol
 • 2 žlici kuhane polente
 • 1 jajce

Priprava:

 1. Pripravi testenine in testo naj počiva pol ure.
 2. Med čakanjem pripravi nadev tako, da vse sestavine zmešaš skupaj.
 3. Zdaj vzemi en del testa, ga razvaljaj, jaz uporabim strojček, in izreži kroge.
 4. Na sredino nadevaj eno čajno žličko nadeva in zapri tortelin.
 5. Tako ponovi do konca testa in nadeva.
 6. Torteline skuhaš tako, da jih daš v vrelo vodo. Kuhani so, ko splavajo na površje.

V kozici stopi maslo in popraži suhe žajblove liste. V to omako odloži kuhane torteline. To je krasna omaka, ki se pripravi hitro in enostavno.

Ula Hribar Babinski, kuharska mojstrica z L

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑