Chicha, rižev napitek ali puding

Pijača prijateljstva, sladka in za dobro počutje. To je Venezuelska chicha. Pravijo, da je to napitek za večerne obiske. Za kavo je že prepozno, za mlečni riž pa pravi čas.

Chicha, rižev napitek

Ko sem jo prvič pripravljala, sem se spomnila na rižev puding, ki mi ga je omenila moja Sarajevska prijateljica Azra. In res, če ne dodaš dovolj mleka, se riž zgosti in dobiš rižev puding. Video si oglej tukaj.

Glavna začimba tu sta vanilija in cimet. Oooo, okusno za umret. 😋Lahko jo pripraviš tudi z riževim, sojinim, ovsenim ali mandeljevim mlekom. In tako pridejo na vrsto tudi alergijki, da jih pocrkljaš s tem rajskim napitkom.

Poglejva sestavine za 5 kozarcev:

  • 1 skodelica riža
  • 6 skodelic vode
  • 2-4 skodelice mleka
  • 1 vanilijev strok
  • 1 cimetova palčka
  • 2 žlici sladkorja
  • Ledene kocke

Priprava gre takole:

  1. Riž skuhaj v vodi. Kuhaj ga na srednji temperaturi 30 minut.
  2. Ko je skuhan dodaj mleko, sladkor, cimet in semena vanilijevega stroka. Kuhaj še 15 minut.
  3. Nato s paličnim mešalnikom ali blenderjem zmiksaj napitek v gladko tekočino.
  4. Ohladi, dodaj kocke ledu ali mleko in nalij v kozarec.
  5. Okrasi z mletim cimetom in užij nov Venezuelski okus.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑