Špinačna rulada z lososom

To rulado sem pripravila za predjed za naš slavnostni meni.

Losos je že sam po sebi simbol zdrave hrane in v zelenjavni ruladi s sirnim namazom in skuto res osvežilna in lahka predjed. Nič ne boš brcnila v temo, če jo pripraviš tudi za malico.

Sestavine:

  • 8 jajc
  • 8 žlic moke
  • Sol
  • 309 g kuhane špinače
  • Olje
  • 200 g kremnega sira
  • 200 g skute
  • 150 g dimljenega lososa
  1. Stepi beljake in dodaj rumenjake. Soli.
  2. Skuhaj špinačo in jo sesekljaj.
  3. Dodaj špinačo, moko in pecilni prašek ter zmešaj.
  4. Testo razporedi v pekač in speci rulado.. Peci 15 minut na 180 stopinj.
  5. Pečeno rulado zavij v mokro krpo.
  6. Pripravi nadev: sirni namaz, skuto in rezine lososa.
  7. Odvij rulado, jo premaži z nadevom. Razporedi ribo in zavij.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑