To rulado sem pripravila za predjed za naš slavnostni meni.
Losos je že sam po sebi simbol zdrave hrane in v zelenjavni ruladi s sirnim namazom in skuto res osvežilna in lahka predjed. Nič ne boš brcnila v temo, če jo pripraviš tudi za malico.
Sestavine:
- 8 jajc
- 8 žlic moke
- Sol
- 309 g kuhane špinače
- Olje
- 200 g kremnega sira
- 200 g skute
- 150 g dimljenega lososa
- Stepi beljake in dodaj rumenjake. Soli.
- Skuhaj špinačo in jo sesekljaj.
- Dodaj špinačo, moko in pecilni prašek ter zmešaj.
- Testo razporedi v pekač in speci rulado.. Peci 15 minut na 180 stopinj.
- Pečeno rulado zavij v mokro krpo.
- Pripravi nadev: sirni namaz, skuto in rezine lososa.
- Odvij rulado, jo premaži z nadevom. Razporedi ribo in zavij.