Sladica brez peke: Polnjene marelice in datlji

Ta sladica ti bo tako všeč, da jo boš pripravljala neštetokrat. Zakaj? Sladki datlji so v starem Rimu predstavljali plodnost, suhe marelice pa so okusnejše od svežih. Vse sestavine le premešaš in dekoriraš. In na koncu posuješ z najboljšo začimbo. Te zanima katero?😉

Pa začniva. Za sestavine potrebuješ marelice, datlje, mascarpone sir, vanilij sladkor, cimet in posušeno meto.

Suhe marelice namoči v vodo za 3 ure. Posuši jih na brisački in položi na krožnik. Datlje izkoščiči.

Pripravi sir maskarpone. Dodaj vanilij sladkor, cimet in šcep suhe mete. Stepi in daj v dresirno vrečko. Napolni marelice in datlje. Za dekoracijo posuj suho meto.

Hrani v hladilniku. Gostom postrezi ohlajeno sladico. Sporoči mi, če je bila sladica gostom všeč.

Prilagam ti povezavo za video. Pokukaj, kako to gre.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑