Turška burma baklava s pistacijo

Burma baklava je izraz za tradicionalno turško baklavo posebne oblike. Za to potrebuješ dolg ozek valjar in mirno roko. Več si preberi v postopku za pripravo ali oglej video.

Priprava baklave ne zahteva posebnega znanja, le potrpežljivost, še posebej, če pripravljate burma baklavo. Prvič, ko sem se je lotila, sem preveč hitro gubala testo in mi je počil. Ne le izgled ampak tudi okus ni bil pravi. Orehi so se zapekli preveč in niti sirup ni omehčal zapečene burme baklave. Zato bodi potrpežljiva in nežna z oblikovanjem. Vseeno te ne želim potreti, četudi oblika ne bo zgubana, sem prepričana, da bo okusna. 😋

Sestavine:

  • 500 g vlečenega testa
  • 100 g masla
  • 250 g mletih orehov
  • 150 g mletih pistacij
  • 600 g sladkorja
  • 1 limona
  • 450 g vode

Priprava:

  1. Stopi maslo.
  2. Zmešaj mlete orehe in pistacije.
  3. Razpri testo in ga prepogni za1/4. Premaži z maslom in po polovici testa potresi mešanico mletih orehov in pistacij.
  4. Vzemi ozek valjar in zarolaj testo. Od stani ga počasi gubaj.
  5. Ko si ga nagubala za 1/3, valjar nežno vzemi ven in testo položi v pleh.
  6. Ponavljaj do konca nadeva in testa.
  7. Zvitke prereži na 10 cm dolge rolice, jih premažì z maslom in peci 20 minut na 200.

Sirup pripraviš z 600 g vode, 450 g sladkorja in enim sokom limone. Sirup skuhaj in naj ti vre 7-8 minut, da se zgosti. Polij ga po pečeni baklavi in vse skupaj ohladi. Za okras posuj mleto pistacijo.

🦋 kaj praviš? So bila navodila jasna? Sem te vzpodbudila, da pripraviš burma baklavo?☺ Želim ti uspešno pripravo in najboljši okus.💪😋😋😋

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑