To je bila moja največja želja ob načrtovanju počitnic na jugu Italije in sicer v obmorskem mestu Palmi v Kalabriji. Če boste iskali na zemljevidu, je mesto na gležnju škornja nadproti Sicilije.
Za dobro ribjo juho boste potrebovali kar debelo uro. Količino rib lahko odmerite po svoje, jaz sem za nas 5 vzela 800 g mešanih rib prav za juho. Školjke, sipe, morski pes, oslič, kozice, hobotnica. Lahko bi dodala še kaj, ampak to sem imela na voljo.
Sestavine:
- 700 g različnih morskih rib
- 1 čebula
- Strok česna
- 2 korenja
- Olivno olje
- Paradižnikova mezga
Priprava:
Sesekljaš čebulo in česen. Oguliš in olupiš korenje. Ribe razdeliš po času, ki se kuha. Školjke se kuhajo 15 minut, kalamari, skuša, orada se kuhajo 5 minut. Hobotnica se kuha posebej približno 1 uro z limonino rezino, poprom in lovorjevim listom. Ko je kuhana jo narežeš in dodaš kuhano v juho, ostalo vodo dodaš v juho.
V ponvi popražiš čebulo, dodaš česen in ko zadiši zaliješ z vodo ali zelenjavno jušno osnovo 1 liter. Dodaš korenje, paradižnikovo mezgo in sol. Kuhaš 20 minut. Nato dodajaš ribe. Najprej tiste, ki se kuhajo nadlje in na koncu tiste, ki se skuhajo hitreje. Za okus lahko dodaš tudi lovorjev list.
Juha se postreže z rezino kruha in naribaš lahko parmezan.
To je to!
Dodaj odgovor