Koruzni kruh s kvasom

Klepetali sva s prijateljico, ki se mi je potožila, da ji že dvakrat ni uspel kruh. Včeraj je delala tega z belo moko, danes pa koruznega. Oba recepta je dobila pri znanih blogerkah.

No, ja, tudi moj recept ni uspel, sicer za nekaj drugega in sem ga popravila. Res je bilo premalo tekočine v receptu. Tako vidite, včasih se tudi nam “gurujem” dogajaji napake. No, saj smo le ljudje. Tako sem najprej popravila svoj recept, da se še kdo ne bi pritoževal nad slabim receptom in se lotila še koruznega kruha.

Vem, da imam recept za drožni koruzni kruh in sem ga pretvorila v kruh s kvasem. Nič posebnega. Pripravila oziroma zamesila sem ga okoli 18.00, postavila v hladilnik in spekla zjutraj.

Takle pa je recept:

  • 300 g bele moke
  • 110 g mleka
  • 1 suhi kvas
  • 1 žlica sladkorja
  • 150 g koruzne moke
  • 160 g vrele vode za poparit koruzno moko
  • Olivno olje
  • 8 g soli

Postopek:

  1. Belo moko streseš v posodo. Na stedino narediš luknjo in pripraviš kvasni nastavek sladkor, kvas in mleko.
  2. V drugi posodi popariš koruzno moko.
  3. Ko kvasni nastavek začne delati, streseš sem koruzno poparjeno moko in sol.
  4. Vse skupaj premešaš. Jaz uporabim mikser. Miksala sem z mikserjem 5 minut. Med mešanjem sem dodala 3 pokrovčke olivnega olja.
  5. Testo sem oblikovala v hlebec in ga pustila vzhajati v hladilniku čez noč.
  6. Zjutraj sem hĺebec pregnetla in ga vzhajala zopet 2 uri.
  7. V ogreto pečico na 250 stopinj sem vstavila zgoraj prerezan kruh in ga pokritega pekla 20 minut in še 20 minut na 180.

Comments are closed.

Proudly powered by WordPress | Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑