Joj, nam je ostalo cela kila starega kruha. Moja stara mama pravi, da je bila v mladosti velikokrat lačna. Zato danes porabi še tako star kruh. Za drobtine, za pohane šnite, za pecivo, kruhove cmoke…
Pri nas najrajši kruh narežemo na kocke in ga porabimo v juhi. Čebulna juha kar kliče po starem kruhu ali pa gosta kremna bučna juha. Njami… 😋
Povabim te v mojo kuhinjo, da skupaj zapečeva hrustljave kruhove kocke.
Sestavine:
- Star kruh
Kruh narežeš na rezine. Vsako rezino na kocke. Ogreješ ponev in kruh zapečeš do zlato rumene barve. Paziš, da se ti kruh ne zapeče preveč.
To je to! Prav nobena umetnost ni tale recept. Moji otroci pojedo tako pečene kocke kar tako, za malico.
Zdaj pa veselo na delo! Ne pozabit, da vsaka zavržena hrana ustvarja ogljikov dioksid, ki porablja kisik, nam pa ga jemlje. Na ekološke odločitve! 🌏